Des del ICS, institut Català de la Salut, s’ha impulsat una nova retallada consistent a tancar el servei de pediatria del CAP Sant Joan, deixant d’una manera definitiva tot el barri de Fort Pienc sense pediatres.

Recentment el consorci Sanitari de Barcelona va convocar les entitats veïnals per exposar la retallada, i informar que es centralitzen en el CAP Pare Claret tres unitats de pediatria, la de Fort Pienc, la de Sagrada Familia i una corresponent al districte de Gràcia.

La reunió va ser això estrictament informativa, en cap cas va haver-hi possibilitat d’esmena o debat, a la vegada que no es va garantir en el futur els llocs de treball dels profesionals de la sanitat que s’han vist traslladats.

A Catalunya totes les ciutats de més de 30.000 habitants tenen CAP amb pediatres i fins i tot algunes tenen hospital, com podria ser el cas de Martorell.

Fort Pienc en canvi en 32.225 habitants té zero pediatres! Ja que al CAP Marina ja fa anys que no n’hi ha. I si de fet és cert que per l’ICS això serà un estalvi, el cost de fet es trasllada a la societat d’una manera alarmant, especialment el cost de desplaçament. Ara cada visita com a minim costarà 4 viatges amb autobus, ja que els nens han d’anar acompanyats a cal metge.

Cal entendre l’Atenció Primària com el què és, una primera atenció que es pot, i s’ha de prestar des de la proximitat.

Estem assistint a un nou episodi del desmantellament de l’Atenció Primària. Van començar el 2012 tancant totes les especialitats del CAP Roger de Flor i ara tanquen els pediatres de Pg De Sant Joan.

L’argument sempre és el mateix: “Centralitzant serveis i ajuntant professionals millora la qualitat”.

És per això que des del PSC Eixample donem suport a la campanya

NO AL TRASLLAT DE PEDIATRÍA DEL CAP PASSEIG SANT JOAN

Que podeu trobar a l’enllaç.

https://www.change.org/p/ajuntament-de-barcelona-no-al-traslado-de-pediatr%C3%ADa-del-cap-passeig-sant-joan?recruiter=24087272&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=share_facebook_responsive&utm_term=des-lg-no_src-no_msg

Si us plau, signeu-la i feu-ne difusió.

Anuncis