benvolgudes veines i veïns

En el sí del PSC-Eixample i en el debat polític del nostre districte hem arrossegat durant anys una ombra que sovint contaminava el debat municipal: el tema de l’Alta velocitat al pas pel nostre districte.

Si llegiu la premsa veureu que, ara ja no en portada, no en el to incendiari i instigador de la por que aleshores es proclamava, però veureu com els litigis sobre el tunel de l’AVE es van resolent. (vegeu http://ccaa.elpais.com/ccaa/2013/12/08/catalunya/1386532445_197710.html)

Finalment l’autoritat judicial condemnà la plataforma “Ave pel Litoral” a sufragar les costes del pèrit judicial, 50.500 i tanca la qüestió.

Dit d’una altra manera, en aquests moments 13 comunitats de veins de l’Eixample han de sufragar aquesta despesa.

13 comunitats víctimes de l’engany, víctimes de la instigació a la por a una infrastructura, víctimes del tactisme polític d’aquells que van veure en l’esboranc del Carmel una oportunitat electoral contagiant a la resta de barris de la por a les infrastructures, en comptes de veure el què realment va ser, un accident avui ja investigat i resolt i sobretot un drama humà, on diverses families van perdre la seva llar en qüestió d’hores.

En aquest procés es va jugar d’una forma cruel amb la por, es va sembrar la por i el dubte a la capacitat humana de fer una infrastructura.

Sembla que gairevé fos premonitori, amb quantes altres coses volen jugar amb la por? Amb quantes coses han jugat amb la por d’ençà de la crisi? La por a perdre el lloc de treball, la por al foraster, la por al diferent? ….

Però tornant a la qüestió, i davant d’aquesta sentència judicial des del PSC-Eixample només podem respondre d’una manera, i fer honor a un dels nostres valors, la solidaritat, i volem expressar la nostra solidaritat amb les 13 comunitats de veins que ara es troben que, a més d’afrontar la crua crisi que els afecta, com a tots plegats, a sobre han de sufragar haver estat víctimes de la desinformació i del tactisme polític barroer.

És per tot això que exigim l’assumpció de responsabilitat en l’afer per part del govern municipal actual (No tot s’hi val sr. Trias) de la mateixa manera que us convidem a entrar en contacte amb els veïns afectats per fer la vostra aportació solidària (podeu fer-ho des del al web de la plataforma Ave pel Litoral http://www.avepellitoral.info/)

En front de la por, Solidaritat !

Atentament,

Joan R. Riera          Ramon Río

Primer secretari      Secretari d’Organització

Anuncis