Ja la tenim aquí. Si, tenim pobresa.

En aquests temps de crisi la pobresa infantil ha augmentat de forma molt alarmant a Catalunya. Segons diversos informes, entre ells el del Síndic de Greuges un de cada 4 infants a Catalunya està en situació de pobresa. 

En un article titulat “Nens de l’Hospitalet” (article del periódico del 17 de setembre): ens expliquen que “més de les tres quartes parts de l’alumnat viu en situació de pobresa, amb el que això significa de dasatenció alimentària, uns buits que omple la mateixa escola amb entuiasme i voluntarietat, ja què el menjador escolar l’únic espai on nens i nenes poden menjar amb una certa disciplina dietètica i on poder gaudir d’al·licients culturals que al seu entorn estan vedats”

Els docents també coneixem i compartim experiències  d’escoles que amb els diners de les despeses de material compren llet i galetes.

Les beques menjador es queden curtes.

La crisi ha disparat el nombre de famílies que en necessiten.

Les beques no cobreixen el 100% del cost.

La  primera opció ha de ser que l’administració sigui qui cobreixi aquesta necessitat.

És el curs de la carmanyola.

Parlem de la necessitat.

Des del GMS hem presentat un Prec en el Plenari del dimarts 23 d’octubre per fer un seguiment de l’ús de la carmanyola a les escoles de l’Eixample.

Un seguiment acurat de la implantació de les carmanyoles a les escoles pel que fa al nombre d’alumnes, quantitat que paguen les famílies a l’escola, condicions del manteniment dels aliments i escalfament del mateixos , així com del nombre de famílies que s’han hagut de donar de baixa del servei de menjador per problemes econòmics,  i s’informi i es faci el seguiment en el Consell Escolar Municipal del Districte.

Intuïm que a les escoles hi ha poques criatures que en porten. Si és el cas, potser resulta que tenim més d’un problema, ja que ni les famílies poden pagar el que es demana per portar la carmanyola a l’escola.

Sense que els seus fills puguin dinar a l’escola els pares i les mares (sobretot elles), no poden buscar feina.

No pot ser que les criatures paguin la crisi.

Anuncis