És la nostra missió i així ens ho ha mandatat la ciutadania construir l’alternativa i per fer-ho hi ha moltes possibles estratègies.

La nostra ha estat i és fins ara (o ho intentem) desenvolupar una oposició constructiva i oberta, però a la vegada seriosa, compromesa i contundent quan cal.

Des del grup Socialista, fins hi tot assumint-ne cost polític, ja sabeu que tenim vies de diàleg amb tothom, ara bé, volem compartir amb vosaltres la denúncia que ja vam manifestar durant el passat plenari.

Hem vist com el “passotisme” i el “qui dies passa, anys empeny” s’ha apoderat del districte.

Hem vist com els diferents grups de l’oposició, a base de pressionar, hem aconseguit que els òrgans de participació es convoquessin, ara cal dotar-los de contingut, ja que fins ara, el desinterès del govern és clamorós.

Hem vist com poc a poc es va frivolitzant el consell plenari a base de dir només el què a agrada a algunes orelles sense tenir cura de caure en contradiccions.

Hem vist com el districte esdevé estrictament en una estructura tècnica i administrativa se’ns cap tipus de direcció política ni orientació social.

Hem vist com, sense complexos, es practica un allunyament del teixit social.

Hem vist com no s’ha manifestat cap voluntat seriosa de donar compliment a allò que es proposava al Pla d’Actuació.

Hem vist fins i tot petites “enganyifes” amb la política d’escoles bressol al districte, eludint l’ampliació de l’EB Tres Tombs i en canvi incorporant al PAD l’EB de Germanetes la inversió de la qual depèn del Patronat de l’Habitatge i no del districte.

És per tot això que hem dit no al Pla d’Actuació del Districte.

Ara, però, hem d’estar molt atents ja que el govern no té full de ruta, i això no vol dir, o no ha de voler dir, que pugui fer i desfer al seu lliure arbitri. Hi ha un munt de compromisos establerts per part del govern que ha anat assumint al llarg de les diferents proposicions aprovades durant el curs passat.

I tot això que està passant a l’Eixample, al costat del que passa a nivell nacional i estatal ens pot semblar menor. Però estiguem “al tanto” sovint vosaltres mateixos ho heu manifestat en les vostres intervencions, que la crisi econòmica, l’atur, les retallades la manca de serveis poc a poc van penetrant als barris.

És cert que la gran banca ha traslladat la crisi financera al sector públic, és cert que el dèficit públic està disparat precisament pel rescat públic de la banca, és cert que les administracions no tenen diners. Però també és cert que si nosaltres, les entitats, moviments socials, i diferents partits i col·lectius polítics tenim iniciatives solidàries de diferents tipus per pal·liar o atenuar els efectes de la crisi, des del districte també es podrien tenir iniciatives. Sembla clarament que la situació social i política del nostre districte no vagi amb els que governen el districte, no és la seva guerra aquesta, i mentre la gent estigui amoïnada per les grans qüestions de país, ells encantats de la vida. I això no pot ser.

És veritat que cal una nova manera de sortir de la crisi, de la mateixa manera que és clamorós i urgent una nova relació amb Espanya, però no és menys urgent atendre la gent, els carrers i places, la micro-economia i vetllar pels serveis públics.

Mentre a Sant Antoni, per exemple, (cito perquè en soc veí) es va dur a terme la campanya “de veí a veí” de recollida d’aliments vegem com els ajuts econòmics de serveis socials a l’Eixample s’han retallat un 25%, i això no és permisible! Les iniciatives de les entitats han de ser complementàries a una acció pública seriosa, per arribar a on l’administració no arriba, però no és de rebut que socialment, tots plegats ens haguem d’organitzar en sistemes d’ajuda mútua i que sigui l’administració la que en generi usuaris.

Ja és prou complex treballar per evitar els efectes de la crisi com perquè a sobre, les administracions i el poder polític participi de l’estratègia de contagiar la crisi als més febles dissenyada probablement en algun despatx de director general d’un banc.

Si voleu veure les  diferents intervencions del Plenari extraordinari del 18 de setembre de l’Eixample

Fes clic aquí per veure la primera intervenció del Grup Socialista

Fes clic aquí per veure la segona intervenció.

Veure tot el plenari:

Anuncis