Són forces els greus esdeveniments que s’estan succeint setmana a setmana. Avui ja no podem parlar només de retallades socials, també ens estan manllevant la democràcia que tant ens va costar de construir.

Davant d’aquest fet des de la comissió executiva del PSC Eixample us encoratgem a participar a totes i cadascuna de les convocatòries que les diferents centrals sindicals i partits d’esquerres vagin convocant en les properes setmanes i mesos.

Des del PSC Eixample no hem d’entomar aquestes mobilitzacions amb esperit resistencialista i de recuperació dels drets sostrets. Hi participarem amb la ràbia de dir PROU i l’anhel de construir un nou ordre social, un nou ordre polític i un nou ordre institucional. Però No amb les regles dels que volen precaritzar importants estrats socials, No amb les regles de qui crea misèria, No amb les regles de qui ens vol abandonar sense futur.

Ja és una evidència que d’aquesta crisi no en sortirem com hi vàrem entrar, les retallades de drets, de serveis públics i de democràcia són tant importants que és clar que una nova societat en sorgirà, una nova forma de relació entre les persones. De nosaltres dependrà si aquesta nova societat està basada en relacions servils i d’explotació o basada en relacions entre iguals i lliures.

Ara resistir no és vèncer, resistir és només resistir. Caldrà doncs fer nous passos endavant i estar amatents a les diferents mobilitzacions i convocatòries, i estar al lloc on ens correspon: amb els ciutadans i ciutadanes.

Però a la vegada que som al carrer no hem d’abandonar el terreny de les idees. Ara també és més important que mai no deixar-se ensarronar per aventures fugisseres, per contaminacions liberals del nostre pensament, per possibilisme mal entès, per la manca d’ambició i cal en tot cas aprofundir en el socialisme democràtic com a via per aconseguir allò que volem.
En diuen competitivitat quan en realitat és barbàrie, en diuen austeritat quan en realitat és robatori d’allò aconseguit entre tots, en diuen incentiu a l’ocupació quan en realitat és mesquinesa.

Avui hem de dir, més fort si cal que fa 30 anys, que el SOCIALISME SI QUE TÉ SOLUCIONS !

Joan R. Riera
Primer secretari
PSC l’Eixample

Anuncis