En matèria ferroviària els socialistes de l’Eixample sempre vàrem defensar la geometria plana més bàsica: “el camí més curt per la unió de dos punts és la línia recta”.

És amb aquest criteri que els nostres governs van impulsar el túnel que creua tot l’Eixample perquè hi passi l’AVE.

Això es va convertir en una ferotge arma política per la dreta. CiU i PP van convertir en bandera la manipulació de “la por”, la sensata por veïnal que després del Carmel que hi podia haver.

En front dels reptes, calia responsabilitat no manipulació i sembra de la por.

La psicosi i la manipulació va arribar fins al surrealisme, recordo un veí de l’Esquerra de l’Eixample, que en un consell de barri el 2006 va arribar a dir encoleritzat que la tuneladora no el deixava dormir per la vibració que produïa a casa seva, quan encara faltaven 5 anys perquè la tuneladora hi passés per allí.

En aquell moment molts dels responsables polítics que avui governen van decidir abandonar la responsabilitat a la seva sort i recórrer a la baixesa de difondre la por, a la teoria de Lovecraft: “L’emoció més antiga i intensa és la por, i la por més antiga i intensa és la por a allò desconegut”.

Ara però el cinisme s’apodera de la política catalana novament i veiem com el president Mas farda d’aquell projecte que els seus tant varen torpedinar. Havia de caure la Sagrada Familia, la Pedrera, i no se quantes cases més, amb l’agreujant que feien bandera de la Sagrada Familia i no de les finques on hi vivien centenars de persones. Al costat dels símbols patriòtics, les persones els semblen insignificants.

Però en canvi avui llegeixo això de El Periódico:

Mas admite en Boston que el principal problema es el “mercado doméstico”

El exgoberndor de Massachusetts, Michael Dukakis, alaba el túnel del AVE entre la estación de Sants y La Sagrera

Miércoles, 20 de junio – 15:57h.
El presidente de la Generalitat, Artur Mas, se ha reunido con el exgobernador de Massachusetts y excandidato presidencial Michael Dukakis, ante el que ha defendido que la situación catalana “en todo lo relacionado con comercio exterior y turismo” es mejor que la del resto de España, pero admitiendo también que “el problema ahora es el mercado doméstico, el consumo doméstico”.

El encuentro en la Northeastern University, con la que también se ha firmado un convenio de colaboración, ha precedido a una conferencia sobre infraestructuras, uno de los temas que “obsesiona” a Dukakis según ha reconocido el veterano demócrata. 

El túnel del AVE

Dukakis se ha interesado y ha alabado el proyecto del túnel del AVE entre la estación de Sants y La Sagrera, en Barcelona. Son 5,8 kilómetros presupuestados en algo menos de 180 millones de euros y lo ha comparado con un proyecto que uniría dos estaciones en Boston que es prácticamente irrealizable al elevarse su coste hasta los 8.000 millones de dólares. “Deben saber algo que no sabemos”, ha dicho el exgobernador.

Mas y Dukakis han charlado también sobre el corredor del Mediterráneo, y el presidente ha asegurado que esa vía “desde Algeciras hasta San Petersburgo será una realidad porque la comisión europea nos ayudará. Si la decisión se tomara en España…”, ha dejado en el aire.

En su primer día en Boston, Artur Mas se reunió con jóvenes investigadores catalanes del prestigioso Massachusetts Institute of Technology (MIT).

http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/mas-admite-boston-que-principal-problema-mercado-domestico-1949723

Anuncis