Aquesta mateixa tarda a la seu de l’agrupació s’ha realitzat una trobada entre els representants de la Conferència Nacional per l’Estat Propi del districte de l’Eixample i representants de l’executiva del PSC-Eixample.

En aquesta trobada s’ha posat de manifest diverses qüestions que afecten el fet nacional i hem fet anàlisi de la situació actual.

Des del PSC- Eixample s’ha fet saber als representants de la Conferència que el nostre objectiu polític a la vegada que no es troba confrontat amb el “dret a decidir” és una aposta de país federat amb la resta de pobles d’Espanya i Europa.

És clar que per la Conferència Nacional la qüestió de la independència és la primera i única prioritat, davant la qual cosa nosaltres hem exposat que no subordinarem mai l’objectiu polític de construir una veritable societat lliure, igualitària i amb justícia social a cap altre objectiu de caire nacional.

Els representants de la Conferència Nacional per l’Estat Propi ens han anunciat la voluntat d’impulsar una Moció al plenari de l’Eixample, davant la qual cosa des de l’Agrupació ja els hi hem fet saber que hi presentarem esmenes perquè no sigui subordinada la vertebració social del poble i l’ampliació de l’Estat del Benestar a cap reforma institucional.

Tot canvi polític, tot procés constituent, ha d’anar acompanyat de la consecució de drets pels més febles. És així com el PSC va afrontar la redacció del nou Estatut del 2006, i és condició irrenunciable alhora d’abordar els canvis institucionals que al llarg de la història es puguin succeir.

 

 

Anuncis