Cèrtament, la unió fa la força i ahir es va veure demostrat.

Ahir va ser un dia agitat per les associacions del barri de Sagrada Familia i per les entitats de cultura popular de la ciutat.

Tot just, una setmana després d’anunciar a tort i a dret l’increment de 64 agents de Guàrdia Urbana destinats al districte de l’Eixample, el regidor de districte denega el permís d’ocupació de via pública als castellers de Sagrada Família per celebrar la seva 9a diada castellera a la cruïlla del carrer Marina Provença aduint manca d’efectius.

Des del grup socialista de l’Eixample volem resaltar aquesta contradicció i a la vegada demanar públicament, com ja hem fet per escrit al govern (el passat 28 de setembre) la posada en marxa del dispositiu especific de Guàrdia Urbana a l’entorn del Temple de la Sagrada Família.

L’entorn de la Sagrada Familia és (o ha de ser) un espai prioritari de patrullatge, i no només hi ha d’haver-hi una patrulla el dia de la diada castellera, hi ha de ser sempre.

El grup socialista, el passat dimarts ja es va posar en contacte amb el regidor solicitant el canvi de criteri i l’atorgament del permís per celebrar la diada castellera, i sortosament, al llarg de la jornada d’ahir, les diferents entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat es van activar demanant també l’atorgament del permís municipal als Castellers de Sagrada Família a través de tots els mitjans a més de les xarxes socials i Twitter.

No s’hi val anunciar un increment d’efectius, i just després fer patir les entitats de cultura tradicional i popular de Sagrada Familia a 72 hores de la diada castellera.

Aquestes entitats, no només fan acció cultural, són també una eina de cohesió social molt important, i més en un barri tant dens com el de Sagrada Família.

 

 

Enllaç amb els Castellers de Sagrada Família: http://www.castellerssagradafamilia.com/

 

 

Anuncis